Протестантські ЗМІ України як комунікаційна система

19-05-2011, комментария 2

Найперше протестантські медіа розділяються за конфесійною ознакою. Кожна конфесія намагається спиратися на власні сили. Інша справа, що партикулярність протестантського світу змушує церкви вступати в союзи, утворювати коаліції та різного роду об’єднання для досягнення конкретних цілей.

Ми розкриємо цю тему на прикладі медійної системи церкви адвентистів сьомого дня. Ця конфесія є підхожим матеріалом для нашого аналізу, тому що «мережа громад УУК ЦАСД не має виразної регіональної визначеності» [Релігія і влада в Україні: проблеми взаємовідносин. Інформаційно-аналітичні матеріали до Круглого столу на тему: «Державно-конфесійні відносини в Україні, їх особливості і тенденції розвитку». 8 лютого 2011 р. — К., 2011. — С. 21] й рівномірно представлена на всій території України. Централізована структура адвентистської церкви з фіксованим членством дозволяє достовірно судити про конфесійну належність редакцій конкретних ЗМІ. Це релігійна організація середнього розміру. Із 61.340 членами станом на перше квітня 2011 року вона перебуває в проміжному положенні між найбільшими протестантськими об’єднання типу ВСО ЄХБ та церквами, що мають у своєму складі десяток громад: «серед протестантських організацій Українська уніонна конференція церкви адвентистів сьомого дня за чисельністю займає третє місце й нараховує 96% від адвентистських, 12,2% від протестантських і 3,2% від християнських або 2,9% від усієї кількості релігійних організацій України» [Владыченко Л. Религиозная панорама Украины сегодня. Часть IІ. Протестантизм, неохристианство / Л. Владыченко [Электронный ресурс] // Релігія в Україні. — Режим доступа : http://www.religion.in.ua/main/analitica/8815-religioznaya-set-ukrainy-k-2011-godu-chast-ii-protestantizm-neoxristianstvo.html [22.03.11].

 

Максим Балаклицький


Рубрика: Рецензии, Церковь и медиа

Комментарии (2):

  • Ирина

    |

    Вдячна релігійним журналістам Церкви АСД,які з любовю до Господа і Його Істини презентують одну з найголовніших тем-історію української духовності на сторінках різноманітних часописів; прищеплюють біблійні цінності;піднімають інтелектуальний рівень кожного читача.


RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"