«Краса нашої музики – то Ти, Господи!»

09-06-2009, Комментариев нет


Під таким девізом зібралися 29-30 травня у будинку молитви Чернівці-Садгора співаки та музиканти Буковинської конференції на черговий щорічний молодіжний музичний фестиваль, у якому взяли участь вісім молодіжних хорів, гурти «Салім», «Маранафа», «Благодать», «Новий день», «Сіон», «Благовість», «Буковинська перлина», «Патмос», «Авда», квартет «Відродження», ВІА «Небеса» та багато інших вокалістів та інструменталістів.

Фестиваль проходив на досить високому професійному та духовному рівні. Влад Патроучан із ВІА «Небеса», ділячись своїми враженнями, сказав: «Проведення подібних музичних фестивалів показує, що є рух вперед, є бажання розвитку. А по відношенню до внутрішньої творчості, хочу сказати, що це сто відсотків розвитку».

«Враження від фестивалю прекрасні, — сказав Михайло Терновецький, слухач із громади Мамаївці, — коли бачиш, що молодь з раннього ранку до пізнього вечора співає і славить Господа серце радіє. У нас є така кількість колективів, така кількість талантів, що просто хочеться радіти за співучу Україну, за співучу Буковину. А молоді хочеться побажати, щоб ніколи не забували, що усе те, чим вони володіють, їм дав Господь. Тож скрізь і всюди славте Його ім’я – це моє найкраще побажання».

Ділячись своїми враженнями пресвітер Івано-Франківської громади, який є також керівником молоді Івано-Франківщини сказав: «Я цікавлюсь і живу життям молоді, і радію з приводу того, що у них є бажання розвивати таланти і славити ними Господа. Світ сьогодні манить їх, пропонує своє, але вони люблять Бога більше ніж світ. Кожного року буваю на музичних фестивалях і бачу постійний прогрес. Молодь старається, постійно виконуються нові твори і стиль виконання стає більш духовний. Вони починають розуміти, що Бога потрібно славити саме таким чином. Є також прогрес в тому, що з Франківщини в цьому році ми мали два колективи. Хочу також сказати, що маючи такий прекрасний музичний потенціал ми повинні робити подібні заходи для більш широкого кола слухачів, у інших містах та районних центрах. Виконання музичних творів є також духовною їжею, яка насичує душу».

Короткими словами дав оцінку цьому заходу і поділився планами на майбутнє керівник молодіжного відділу Буковинської конференції та організатор музичного фестивалю Степан Гайсан, котрий сказав: «Слава Господу за музичний фестиваль, за колективи, за ріст рівня виконання, за кількість громад, які брали участь у цьому служінні. Відчувається також зріст духовності. На мою думку цього разу було більше творів, відображаючих нашу адвентистську ідею та вістку. Сподіваюся, що у найближчому майбутньому музичні колективи будуть використані у місіонерському служінні церкви. Ми маємо намір вийти з подібними програмами за межі молитовних будинків. У серпні планується провести гарне музичне свято у залі «Юність Буковини», що у м. Чернівці разом із колективом «Фарби життя» із Києва , а на осінь подібний захід думаємо провести у цьому ж залі з участю музичних колективів Буковинської конференції».
Борис Демчук


Рубрика: Искусство, Церковь и общество

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"