Запитання служителю: Чи можна віддавати славу комусь чи чомусь крім Бога?

06-05-2024, Комментариев нет

ВопросПитання: В Інтернеті серед християн тривають дискусії. Чи можна віддавати славу комусь чи чомусь крім Бога?

Відповідь: Ваще питання досить цікаве та дійсно має багато точок зору відповідно до вірувань людини та її переконань. До прикладу більшість людей України християни, та все ж сміливо кажуть “Слава Україні” та у відповідь чують “Героям Слава”. І Ваше питання досить доречне особливо в сьогоденні.

Пропоную розглянути це питання не торкаючись релігійних, національних чи будь-яких інших переконань, а дослідити це питання з точки зору Біблії.

Тож що каже Біблія про це ? Бог в книзі Ісаї, 42 розділ 8 текст, чітко каже “’Я Господь, оце Ймення Моє, і іншому слави Своєї не дам, ні хвали Своєї божкам”. Отже ми бачимо, що Бог не хоче ділитись Своєю славою та хвалою, та віддавати її комусь або чомусь іншому. В контексті цього тексту можемо зрозуміти, що Слава та хвала віддаються Богу в наслідок виконання Ним якихось дій, чи слів. Але ж ми знаємо що все живе і існує тільки завдяки тому, що Бог дарує життя та підтримує його, тож якщо все що ми маємо, або досягаємо ми отримали завдяки Богу, то ми не маємо ніякого права віддавати Славу комусь або чомусь іншому.

До того ж ми можемо прочитати в книзі Вихід 20 розділ з 3 по 6 вірші “Хай не буде тобі інших богів передо Мною! Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей”. З цих текстів бачимо, що Господь проти будь-якого видимого чи невидимого прояву поклоніння іншим богам. Тож, віддавання Слави, це не те що слід робити по відношенню до інших речей. Краще все таки спрямовувати хвалу та віддавати Славу тільки Богу. Хай Господь Вас підтримає у Ваших дослідженнях та дасть мудрості і терпіння.

Кайрат Грейсон бакалаврант богослівʼя.


Рубрика: Вопрос служителю

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"