Запитання служителю: питання про стосунки

06-05-2024, Комментариев нет

ВопросПитання: Зустрів дівчину мрії. Але нещодавно дізнався те, що шокувало мене, вона жила в розпусті 2 роки з негром.

Відповідь: У Вашому випадку важливо помітити, що на даний момент вона не живе в розпусті. Можливо вона залишила гріх у минулому як і будь-яка людина, яка покаялася і живе у світлі тієї істини, яка була їй відкрита. Бо все минуле пройшло, та більше не буде згаданим, якщо це було справжнє покаяння. Не важливо якої національності, віку, чи кольору шкіри була людина, гріх є гріх. Те, що факт її гріха Вас шокував не має зіпсувати ставлення до людини, бо як каже апостол Павло в Посланні до Римлян 3:23 “бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави”.

Тим більше, якщо Ви дізналися про цю ситуацію від неї, варто подякувати їй за відвертість і щирість по відношенню до Вас. Можливо їй важко згадувати своє “темне” минуле, та все одно вона довірилась Вам, цінуйте це. Важливо також памʼятати, те що було у цієї дівчини до Вас це її особисте життя, та її особиста справа, Ваше завдання обрати, чи готові Ви знаючи це продовжувати спілкуватись, чи будувати стосунки. Звичайно, якщо ви не зможете пробачити їй цього, то не варто продовжувати спілкування, інколи краще уникнути небажаних зустрічей, чи того що Вас може ранити.

Зважаючи на цю ситуацію, важливо також пам’ятати про можливість проблем у міжособистісних відносинах. Хоча вона може бути покаяною та зміненою людиною, але минуле може впливати на динаміку вашого спілкування та стосунків у майбутньому. Наприклад, ваша реакція на цю інформацію може відобразитися на вашій взаємодії та на вашій здатності довіряти один одному.

Для побудови здорових стосунків необхідно відкрито обговорити ваші почуття, страхи та очікування. Важливо визначити, як ви обоє ставитеся до минулого, як ви обоє бачите майбутнє і як ви плануєте рухатися далі разом. Чесність, відкритість і взаємопідтримка будуть важливими факторами у вашому подальшому відношенні.

У будь-якому випадку, вибір залишається за Вами, нехай Господь дасть Вам мудрості та свого керівництва!

Кайрат Грейсон бакалаврант богослівʼя.


Рубрика: Вопрос служителю

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"