Запитання служителю: Чи всі віруючі, які покаялися, дадуть відповідь за свої гріхи?

06-05-2024, Комментариев нет

ВопросПитання: Чи всі віруючі, які покаялися і прийняли водне занурення, дадуть відповідь за свої гріхи?

Відповідь: Ваше питання зачіплює  важливі складові спасіння. Момент коли ми будемо відповідати за наші гріхи настане лише після другого приходу Христа.

Для того щоб відповісти на нього нам треба звернутись до Біблії і прочитати Євангеліє від Івана 5:24 “Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той має, і на суд не приходить, але перейшов він від смерті в життя”. Ми можемо побачити, що людина не приходить на суд коли має вічне життя, а має вічне життя в свою чергу якщо слухає слів Христа та вірує в Бога.

Отже, спасіння — це дар Божий і хрещенням повним зануренням у воду ми не гарантуємо собі отримання даного дару. Оскільки порятунок можна втратити внаслідок своїх дій або гріха, який спричинив руйнування стосунків з Богом. Хоч спасіння і залежить від того, наскільки близько ми будемо до Бога, але все ж таки хрещення залишається необхідним для християн, як сказано в Марка 16:16 “Хто віруватиме і охриститься, спасеться, а хто не віритиме, засуджений буде”.

Отже прощення гріхів через кров Христа є даром Божим, який віруючі отримують через свою віру та розкаяння. Проте, це прощення не означає, що віруючі можуть жити безгрішно. Навпаки, вони прагнуть до святості та постійно звертаються до Бога за допомогою у виконанні Його волі. Таким чином, вони відповідають за свої дії перед Богом, проте вони мають впевненість, що їхні гріхи прощені і вони живуть у вічному спілкуванні з Богом.

А якщо людина виконала ці умови і вона є хрещеною, розкаялась, вірить в Бога та живе достойним життям і прагне стати ближчою до Бога, можна сказати, що гріхи цієї людини прощені і вона омита кровʼю Христа.

Тому, підведемо підсумок. Всі віруючі які хрестилися та розкаялися в своїх гріхах більше не засуджені, а навпроти оправдані силою Ісуса Христа, отже не матимуть потреби відповідати за гріхи, бо всі гріхи були прощені, омиті кров’ю Викупителя.

 

Кайрат Грейсон бакалаврант богослівʼя.


Рубрика: Вопрос служителю

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"