Відроджений, щоб жити

01-02-2017, Комментариев нет

Сотворение ЗемлиВже з перших слів Біблія свідчить про Бога, як Творця. Автор, Мойсей не починає пояснювати хто такий Бог, який Він, чому розповідь починається саме з Нього…це і так очевидно…здається він навіть не припускає, що в творчій силі Бога можна сумніватися. Бут. 1:1-3: «1 На початку Бог створив Небо та землю. 2 А земля була пуста та порожня, і темрява була над безоднею, і Дух Божий ширяв над поверхнею води».

Другий вірш описує землю до творіння, вона була пуста та порожня (український переклад). Єврейські слова «т?ѓу вав?ѓу» є синонімами, їх можна перевести також як безвидна, безформна, беззмістовна…

Подальші вірші описують початок перетворення безформної маси на гарне, впорядковане творіння, на щось, що має ціль для існування.

Можливо ви зараз подумали, навіщо я пояснюю вірші, які добре знайомі всім ще з дитинства?! Можливо ви вже декілька тисяч разів перечитували ці вірші і чули на них різні проповіді…але давайте подивимося на них по новому. Тут ми зупинимося і спробуємо знайти щось схоже у творінні людини…

Відродження включає елемент творіння!

Бут. 2:7: «І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і стала людина живою душею.»

Уявіть собі, як ця скульптура лежить не рухаючись…тварини підходять, дивляться, і не розуміють що це таке? Аж ось Сам Бог вдихає дух життя і людина стає живою! Це чудо! Така увага не була приділена жодному з творінь, крім людини! Подих Самого Творця знаходився всередині Адама.

Духовне життя людини розвивається по такому ж сценарію — спочатку існує людина, без всяких цінностей, без принципів, без віри, без надії, без Бога — просто існує… Вона не має цілі в житті окрім егоїстичних бажань (спрацьовує тільки інстинкт самозбереження, або виживання, тому вона працює щоб жити, живе, щоб працювати і т.д)…

Подивіться в очі людей які йдуть навпроти!

Гріх повернув людину до того ж стану, який вона мала до подиху Творця, до того ж стану, який мала земля — » т?ѓу вав?ѓу» — пуста, порожня…

Але коли Бог приходить у її життя Він наповнює її, і вона стає дійсно живою…живою духовно…змінюється все! Це можна назвати окремою стадією творіння — нове творіння! Подих життя…

Я приведу одну цитату, яка мені дуже сподобалася: «Быть созданным — это значит иметь особые отличительные качества и свойства, быть наполненным — это значит иметь Иисуса, живущего в нас, Который дает силу и смысл нашей жизни.»

Духовна природа людини, яка походить від Бога є справжньою ознакою того, що людина є живою душею. Жива душа — це тіло, в якому є Дух Божий.

Один французький філософ, письменник Жан Поль Сартр, який до того ж був атеїстом, написав чудові слова: «В душі людини є діра, розміром з Бога, і кожен заповнює її як може»… як багато людей заповнюють цей вакуум чим завгодно, тільки не Богом…тілесні задоволення, робота, розваги…як багато християн, які вірять в Бога, також намагаються заповнити цим вакуум непотребом і на деякий час це задовольняє нас і навіть створює ілюзію щастя…однак проходить час, цей вакуум знову потрібно заповнити…але марно.. Цю діру може заповнити тільки Бог!

Бог хоче зайняти Своє місце в середині нас! Він може наповнити нас і робити великі справи нашими руками… згадайте пастуха Давида, який став величним царем, або скромного, боязливого Гедеона, який став воєначальником! А учні Христа? — рибаки, митники…- вони пережили дивовижну переміну!

До того ж не дарма саме по відношенню до учнів застосовується слово «дихнув»: «Сказавши оце, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого!» (Ів. 20:22) — це і є подих життя!

Якщо ви відчуваєте себе пустим, порожнім, якщо втратили ціль в житті або не задоволені своїм духовним життям, давайте разом прийдемо до Бога…Він вдихне в нас Свій подих життя і ми станемо живими, будемо тими, якими нас створив Бог…наповненими Його Духом!

Кожен наш подих нагадує нам про те, що колись Бог створив людину і вдихнув в неї Свій подих…подих життя.

Богдан Осадчук

Ілюстрація


Рубрика: Библейские исследования

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"