Сорок років пропрацювали, але такого свята ніхто не робив для нас

27-11-2014, Комментариев нет

56345756756Ганна Глушківська розповідає, як у Буковинській конференції жіночій відділ почав з місіонерською метою відзначати державні й професійні свята.

Сценарії професійних свят підготувала адвентистка Олена Рєпіна – керівник жіночого служіння в районному центрі Глибока Чернівецької області. Двадцять сценаріїв для проведення зустрічей «За чашкою чаю» написала Лариса Зубкова. Розробки обох авторок Ірина Ісакова зібрала в посібник «Обычный календарь для необычного евангелизма», де зазначено дату і відповідний матеріал. Це і стало поштовхом відмічати професійні свята. Пізніше на зустрічі керівників жіночого служіння ці сценарії запропонували сестрам проводити в місцевих громадах.

Гарно й ефективно показав себе цей проект в Івано-Франківську: День державного службовця, Міжнародний день стоматолога, Міжнародний день людей похилого віку, День бібліотекаря, учителя. На цих заходах ведучою була Оксана Білик, керівник жіночого служіння і педагог загальноосвітньої школи. Підготували приємну музику, презентації щодо історичного минулого, скеровані в напрямку запланованої теми, біблійні істини, поетичні мініатюри, дитячі інсценівки, духовні пісні у виконанні дітей та молоді, привітання й подяки за працю, подарунки, частування гостям. Важливо, коли пастор звершує молитву за присутніх і за їхні родини. Усіх запрошуємо на молитовні групи. На кожному заході було 25-30 гостей.

Свята проводимо в кафе Олени Ходаковської, адвентистки міста Івано-Франківськ. Вона люб’язно зустрічає й проводжає гостей, безкоштовно надає своє кафе для проведення місіонерських проектів.

Із першого жовтня у Буковинській конференції розпочалась місійна програма «Івано-Франківськ — місто надії». Державні свята День бібліотекаря, День людей похилого віку, День учителя включили до нашого циклу. Вручаємо гостям буклети про наступні заходи «Кулінарія», «Масаж», «Курс з відновлення зору», «Шукачі пригод», «Кинути курити назавжди», «Клуб слідопитів», «Сімейна програма». За словами відвідувачів, вони отримують душевний спокій, духовне пізнання, велике задоволення від усього, що для них робиться.

Роздаємо подарункові конверти. Вони мають естетичний вигляд. На конверті обов’язково вказано свято, до якого його підготували, з привітанням у віршованій формі. У нього вкладаємо місійну книгу («Молитва матері», «За межами пізнання» чи іншу), листівку, ручку. В 2014 році Буковинська конференція замовила тисячу таких конвертів до Дня учителя.

У громаді міста Хотин Чернівецької області дітей шкільного віку не було. Але пастор Олександр Кушнір із своєю дружиною, взявши сорок таких подарункових конвертів, пішли в школу. Директор школи запросила педагогів в учительську. Від імені адвентискої церкви пастор привітав з їхнім професійним святом. Усмішкою і словами подяки відгукувалися вчителі, а директор школи дякувала пасторській сім’ї і у кінці сказала пастору: «Дуже шкода, що не всі мої вчителі отримають таку книгу».

У селі Замостя Чернівецької області пастор Іван Трачук з дружиною Інною пішли в школу. Пастор Іван сказав привітальне слово з біблійними текстами, а його дружина привітала піснею «Друга дивного нашел я». Вчителі захоплено дякували за привітання.

У місті Коломия Івано-франківської області на День мами 11 травня діти з керівником дитячого відділу взяли надуті кульки та конверти з книгою «Хто такі адвентисти» й вирушили в парк. Там вітали стареньких прохожих і молодих мам, які прогулювалися з немовлятами. Діти настільки були захоплені і задоволені, що наввипередки намагались ще когось привітати. Люди з великою радістю, теплотою, цілуючи і обнімаючи дітей, і щось від себе стараючись подарувати, приймали вітання та подарунки з дитячих рук.

У місті Сторожинець Чернівецької області учень шостого класу розповідає: «Я здивувався, коли побачив свого класного керівника в суботу на богослужінні «Подяка за врожай», але згадав, що в привітальному конверті до Дня вчителя містилось запрошення на цю програму».

У травні сторожинецька громада провела програму на День акушера. Адвентистка Марія Бойчук працює акушеркою в районому пологовому будинку. Вона звернулася до головного лікаря з проханням дати дозвіл на проведення привітальної програми. Лікар не лише надав дозвіл, але наказав, щоби усі акушери району приїхали в лікарню (причин зборів їм не повідомили). В назначену годину в лікарні представили програму «Найбільше чудо на землі», яка супроводжувалася приємною музикою, віршами, піснями та побажаннями зі Слова Божого. В кінці роздали квіти й пакети з духовною літературою. Присутні говорили: «Сорок років пропрацювали, але такого свята ніхто не робив для нас».

Три адвентистки працюють прибиральницями в Сторожинецькій адміністрації. На День мами вирішили привітати працівників.                                         Закупили вазони, конверти з місійною книгою «За межами пізнання» та ручки з написом «Бог любить тебе» і звечора поклали на кожен стіл. Наступного тижня в місцевій газеті вийшла стаття під заголовком: «Ще ніхто так не вітав, як адвентистська церква».

У Тернополі і Чернівцях кожного року проводять День інвалідів. В цьому році Наталя й Сергій Кармазенюки й молодь провели в селі Кадубівці Чернігівської області День інвалідів. Звернулися до голови сільради, той надав список дітей-інвалідів. Володимир Лавринюк безкоштовно надав для проведення програми своє кафе. На пожертви сім’ї Глушківських і адвентистської громади закупили подарунки. Опісля всіх запросили на солодкий стіл. Свято відвідало п’ять сімей.

У місті Кременець Тернопільського району до Дня інвалідів 3 грудня готуються завчасно. Алла Андрущук, керівник жіночого служіння, домовилася з міською адміністрацією, з податковою службою і розмістила в державних організаціях, магазинах банки для пожертв, на яких зазначено дані про дитину-інваліда, її хворобу, сім’ю, потреби. Коли банки наповнюються, спеціальна комісія ці кошти направляє за призначенням.

До Дня інвалідів громада збирає одежу. З церквою співпрацює міська соціальна служба. Сценарій програми проводить жіночий колектив під керівництвом Олени Рєпіної. Приїжджають запрошені колективи з музичною програмою. Опісля інвалідам роздають подарунки й кожен може вибрати із запропонованого одягу, взуття. Роздають газету «Вічний скарб». Протягом року адвентисти відвідують сім’ї, де є інваліди чи хворі люди.

Записала Алла Шумило


Рубрика: Образ жизни, Церковь и общество

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"