Резолюція круглого столу “Християнська етика — ключ до розв’язання соціальних проблем суспільства”

26-10-2011, 1 комментарий

Дніпропетровськ, 5 жовтня 2011 року. Голові обласної державної адміністрації Олександру Вілкулу, міському голові Івану Куліченку.

МИ, ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ, ВИХОДЯЧИ

— з Преамбули Конституції України, яка приймалася “від імені Українського Народу” та “усвідомлюючи свою відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішніми та прийдешніми поколіннями”;

— з положень Закону “Про звернення громадян” та користуючись правами, наданими нам Конституцією України,

ЗАЯВЛЯЄМО, ЩО

Титульне населення України неухильно скорочується. Наявний стан українського суспільства виявляє ознаки соціальної кризи. В Україні про це свідчать:

  • один з найвищих рівнів розповсюдження епідемії ВІЛ-СНІДу в Європі, розповсюдженість венеричних хвороб;
  • торгівля людьми, зокрема жінками та дітьми для продажу в сексуальне рабство;
  • проституція, в тому числі дитяча;
  • широка торгівля наркотиками, їх тотальна доступність для школярів і дедалі поширюване вживання наркотичних речовин молоддю з будь-яких соціальних груп;
  • одне з перших місць у світі за розповсюдженістю алкогольної залежності та тютюнопаління;
  • безпритульність, у тому числі дитяча, соціальна незахищеність і фактичне витиснення із суспільства інвалідів, сиріт і інших категорій знедолених осіб;
  • високий рівень злочинності, домашнього насильства;
  • повсюдна корупція;
  • розпад сімей через розлучення, популярність “громадянського шлюбу” (фактичного співжиття), пропаганду гомосексуалізму;
  • високий рівень абортів, що є однією з причин поширюваного безпліддя, зокрема у жінок;
  • відтік робочої та інтелектуальної сили за кордон, породжене постперебудовним часом явище соціального сирітства, діти, виховувані одним з батьків, тощо,

ПРОСИМО:

  1. Захисту традиційної — гетеросексуальної багатодітної — сім’ї як стратегічної передумови виживання української нації. Популяризації подружньої вірності, поваги до старших поколінь, відповідального батьківства. Пропаганда здорової сім’ї приведе до зниження злочинності в суспільстві.
  2. Кримінальної відповідальності за популяризацію чи пропаганду гомосексуалізму. Припинення організаційної та фінансової підтримки об’єднань представників сексуальних меншин, а також скасування грантової підтримки впровадження в Україні системи ювенальної юстиції, гендерної політики та розбещуючої сексуальної “просвіти” в школах. Пропаганда гомосексуалізму, гомодиктатура, сексуальна “просвіта” дітей, що веде до їх розбещення, ювенальна юстиція щодо ущемлення прав батьків на виховання дітей, гендерна політика щодо розмивання ролей чоловіка й жінки, подружня невірність, аборти тощо є видами антисімейних технологій, які є руйнівними для особи, родини, суспільства.
  3. Урівноваження теорії еволюції, яку в українських школах і вузах намагаються подати як безальтернативний науковий світогляд, викладанням креаціонізму — науково обґрунтоване вчення про створення світу Богом.
  4. Запровадження позаконфесійної християнської етики до освітньої системи України.
  5. Використання зовнішньої реклами в м. Дніпропетровську та області для пропаганди Десяти заповідей — основи християнської етики. Закликаємо взяти приклад з м. Чернівці, де кілька років поспіль християнські Заповіді демонструються на вулицях міста. Звернення уваги дніпропетровців до будь-якої з цих заповідей буде мати позитивний ефект, будь то заклики “Не кради”, “Не чини перелюбу” чи “Шануй свого батька й матір свою, щоб довгі були твої дні на землі”.
  6. Популяризації здорового способу життя: тверезості, раціонального харчування, фізичної активності, суворих обмежень реклами та технологій product placement щодо тютюнової та алкогольної продукції.
  7. Захисту гуманітарної сфери шляхом сприяння пропаганді християнських етичних цінностей через різноманітні просвітницькі програми; підтримки й гідної оцінки роботи некомерційних громадських і релігійних організацій, що працюють у цій галузі.

Учасники круглого столу “Християнська етика — ключ до розв’язання соціальних проблем суспільства”. м. Дніпропетровськ, 5 жовтня 2011 року.

ПІДПИСАЛИ:

  1. Хасхачих Анатолій Дмитрович, доктор технічних наук, професор Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара та Дніпропетровського університету економіки та права ім. Альфреда Нобеля;
  2. Балаклицький Максим Анатолійович, кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Харківського національного університету ім. В. Каразіна;
  3. Грановський Степан Іванович, кандидат біологічних наук, доцент Українського гуманітарного інституту;
  4. Гриценко Вікторія Анатоліївна, викладач кафедри соціальної роботи  Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара;
  5. Дем’ян В’ячеслав Михайлович, президент телеканалу «Надія»;
  6. Вінковський Сергій Петрович, заступник старшого єпископа Церков Віри Євангельської в Дніпропетровській області;
  7. Бокач Степан Васильович, старший пресвітер Церкви Євангельських Християн-Баптистів у Дніпропетровській області; Вертило Лев Пантелійович, старший пастор Церкви Адвентистів Сьомого Дня в Дніпропетровській області.

***

Фоторепортаж Андрія Цибакова тут.

У сюжеті:

Доклад на круглом столе «Христианская этика – путь к решению социальных проблем общества» (Днепропетровск, 5 октября)


Рубрика: Здоровье, Образ жизни, Педагогика, Семья, Церковь и общество

Комментарии (1):

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"