Дитячі україномовні друковані видання

26-05-2016, Комментариев нет

angeliatko_28_decОгляд журналів «Мамине сонечко від 1 до 3», «Мамине сонечко від 2 до 5», «Ангелятко» та «Ангеляткова наука»

З приходом сучасних технологій не лише друковані видання, а й друкована книга втрачає свою популярність, і, на превеликий жаль, діти все більше безцільно «бродять теренами»  Інтернету, ніж захоплено читають книжки. У даній статті пропоную зупинитися коротко на дитячих виданнях, є достатньо популярними і цікавими. Сподіваюся, цей огляд допоможе батькам розібратися в широкому асортименті сучасних україномовних журналів для дітей.

  1. «Мамине сонечко від 1 до 3», «Мамине сонечко від 2 до 5»

ТОВ «Видавництво «Мамине сонечко», м. Київ

Головний редактор: Дорошенко В.

Наклад: близько 43 000 примірників

Сайт:  http://www.feya.net.ua

Проаналізувавши відгуки про журнал, «Мамине сонечко» справляє лише позитивне враження. Дуже вдало підібрана інформація за віком дітей, причому, як стверджує сама редакція, даний журнал єдиний в країні, що розрахований на такий крихітний вік – від 1 року. Звісно, малята всі різні, хтось в один рік лише байдикувати вміє, а хтось активно цікавиться книжками. На сайті видання ви можете ознайомитися з кількома сторінками журналу. Тут одразу видно, що через ці сторінки прослідковується одна загальна тема. Але самі завдання, віршики, ігри для дітей надзвичайно різноманітні, тому кожна сім’я знайде для себе щось своє, цікаве.

  1. «Ангелятко» та «Ангеляткова наука»

ТзОВ «Країна Ангелят», м. Львів

Головний редактор: Олена Волосевич

Наклад: «Ангелятко» — близько 42 000 примірників, «Ангеляткова наука» — близько 40 000 примірників.

Сайт:  http://www.angelyatko.com.ua/main.php

На сторінках журналу друкуються такі відомі письменники та поети України, як : Роман Скиба, Марина Павленко, Богдан Стельмах, Іван Андрусяк, Галина Левицька  Крім того, на запрошення журналу «Ангелятко» відома американська ілюстраторка з українським корінням Валерія Соколова (художниця компанії Walt Disney) приєдналася до редакційної колегії видання.

Варто зазначити, що матеріали журналів «Ангелятко» та «Ангеляткова наука» обробляються дитячими психологами і методистами, і вони відповідають державній програмі з дошкільної підготовки Міністерства освіти і науки України. Ці видання не містять реклами.

«Ангелятко» призначений для читання з дітьми віком 2 – 9 років. На сторінках ви знайдете добрі веселі та цікаві казки, віршики, загадки, пісеньки. А також в кожному номері є іграшка-саморобка, що розвиває дитячу творчість.

«Ангеляткова наука» призначений для більш старших діток, віком 4 – 7 років. У кожному номері, крім художніх текстів, журнал пропонує завдання на розвиток уваги, мовлення, логіки, дрібної моторики, просторової уяви.

За  словами читачів, журнали «Ангелятко» та «Ангеляткова наука» більше інформативні, ніж ігрові. Тут дуже вдало написані розповіді про свята, оповіді з Біблії. Журнали,  перш за все,  розвивають духовність  дитини, моральність, доброту. Журнал «Ангелятко» виходить з 2006 року і визнаний найкращим дитячим виданням України (з понад 150) у 2008 та 2010 роках (конкурс Держкомтелерадіо на краще періодичне дитяче видання), єдине видання в Україні, яке двічі отримувало такий титул.

Друковані дитячі видання живуть своїм життям. І багато батьків передплачують дитячі журнали в надії, що вони стануть цінним джерелом знань і умінь діточок, Допоки є широкий вибір преси, яку читатимуть наші дітки, можна бути спокійними – разом з вами ми зможемо продовжити життя української дитячої преси.

Наталя Лясковська

Ілюстрація


Рубрика: Педагогика, Церковь и общество

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"