Українська новація — соціальна реклама з використанням біблійних текстів

У час, коли панувала атеїстична ідеологія, скрізь встановлювали рекламні написи типу «Слава КПРС!». Комуністичний режим канув у небуття, і сьогодні українцям ближче інше гасло «Слава Ісусу Христу!» Так як Святе Письмо є священною книгою всіх християн, незалежно від конфесійного поділу, в Чернівцях вперше за роки незалежності виникла новаторська ідея розміщувати біблійні тексти на рекламних конструкціях. Особливою популярністю користуються слова Ісуса Христа, десять заповідей Закону Божого, притчі, уривки з книг пророків Ісаї та Ієремії.

Цікавим також є той факт, що священнослужителі місцевих традиційних церков Буковини, а це православні, католики, греко-католики та протестанти одностайно підтримали розміщення повчальних текстів з Біблії, що сприяє підвищенню духовності місцевої громади, а особливо молоді. Використання текстів виключно зі Святого Письма створює позитивний міжконфесійний клімат, так як ми читаємо одну Біблію, хоч і конфесій на Буковині значно більше, ніж в інших областях України.

Новаторська практика розміщувати біблійні тексти на рекламоносіях схвально сприймається суспільством, бо таким чином пропагуються вічні моральні цінності. І значних матеріальних витрат для цього не треба, так як даний тип реклами має статус соціальної та не передбачає оподаткування до місцевого бюджету.

Микола Гунько