Євхаристія Словом

20-12-2007, Комментариев нет

Поляризованістть методів упливу на зміст та атмосферу і, власне, спілкування у колективній бесіді зацікавлених людей визначає непримиренність характерів (вони становлять суть) цілей, для досягнення яких використовується той чи інший метод.

До одного з полюсів заданої кулі належать сухі та непривабливі моралізаторство і дидактизм. Їх характерною рисою є те, що вони засновані на педантичному і безапеляційному виконанні плану у зазначений (як правило, мінімальний) термін. Носії цього методу ставлять „високі” задачі, але на практиці відбувається їх підміна досягненням того, що називає сам метод. Даний метод не називає конкретної мети, для досягнення якої він використовується, що, в свою чергу, дозволяє нам назвати саме його метою себе самого (робить для нього і мету, і спосіб її реалізації). Із самої назви методу випливає акцентування уваги на досягненні зовнішніх змін, відсутність глибини як під час самого використання даного методу, так і при отриманні результатів його застосування. Найчастіше методи, що його супроводжують – це тиск на світоглядні переконання і відсутність свободи альтернативного вибору.
Прихильники, або прибічники, таких обмежених і неповноцінних способів трансформації людської особистості частіше за все люди малоосвічені та мислячі категоріями вузькими та шаблонними. Вивчення ними однобокої та рафінованої літератури допомагає не сходити з власного шляху, ще глибше утверджуючи начебто в його істинності.

На противагу негативно зарядженому існує полюс, заряджений позитивно. Його корінною відмінністю є мета, заради якої він живе і діє. Спробуємо її визначити.

Як зазначено вище, процес, який ми намагаємося вдосконалити, – це бесіда, спілкування. Заради такої важливої компоненти, що супроводжує земне життя нас із вами, варто визначити якомоганайбільш якісні і вартісні завдання, досягнення яких буде супроводжуватись найефективнішими методами підготовки і дослідження поставлених цілей.

Повертаючись до процесу спілкування, зазначимо, що засобом для його здійснення є мова, а точніше – СЛОВО. Саме (і тільки) СЛОВО дозволяє зосередити увагу суб’єктів мовлення на ЙОГО сакральній природі. СЛОВО здатне змінити людську свідомість на стільки, на скільки вона це дозволить. Саме ЄВХАРИСТІЯ СЛОВОМ, прилучена до ЙОГО єства, робить можливим досягнення будь-якої (як позитивної, так і неґативної) трансформації людини. У наш мобільний вік тотального знецінення слова такий ритуал набуває особливої ваги.

Завдяки СЛОВУ стають непотрібні різного роду повчання, зосередження уваги на недоліках і т.п. у процесі спілкування.

Тому для якісного возз’єднання за допомогою СЛОВА виникає потреба у досконалій підготовці для ЙОГО с-при-ймання, роз-уміння, у-с-відомлення і пере-в-тілення.

Олександр Глущенко


Рубрика: Искусство

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"