Рецензія на фільм «З міркувань совісті»

Мел Гібсон, всесвітньо відомий актор режисер, двічі він отримав «Оскара» та ін. нагороди, у списку його фільмографії, як режисера, відомі стрічки «Хоробре серце», «Людина без обличчя», «Страсті Христові» і т.д. Нещодавно Мел Гібсон зняв ще один фільм — «З міркувань совісті».

Картину знято на основі реальних подій, часу Другої світової війни. Дезмонд Досс, головний герой фільму, пішов на війну як лікар, щоб рятувати людей. Досс щиро вірив у Бога, він обрав шлях справжнього християнина-адвентиста. Протягом фільму, він вражає своєю добротою та безкорисливістю. Досс нічого не доводив, його не хвилювала думка людей, тому що він мав ціль і вірив. Зовні, Дезмонд не схожий на мужнього чолов’ягу і не мав сталевих м’язів, але в душі він сильніший від чоловіків, з якими воював.

Режисер зняв сцени повні жорстокості і крові, він не приховав холоднокровності людей, а зняв справжню війну і в ній Бога.

Дезмонд не торкнувся зброї на війні і про це навіть не думав, багато союзників були впевнені, що Досс помре відразу ж, але він вижив, натомість навіть зброя не врятувала його друзів і знайомих.

Кінострічка сповнена щирих почуттів, справжнього кохання, батьківської любові, трагедії, відданості, жертовності. Фільм змушує задуматись, глянути збоку на себе і світ. Спецефекти, гра акторів, чудовий сценарій, в результаті — вишуканий фільм.

Історія Дезмонда Досса це не просто сценарій на папері і вустах акторів, це історія життя людини, готової віддати своє життя за іншого.

Карина Цимбук