«Шлях Христа», 2016

26-05-2016, Комментариев нет

Вход-в-Монастырь-Креста-345x460Ким та яким був молодий сільський хлопчина із надто поширеним на той час в Ізраїлі іменем Ісус, чим займався протягом 30 років свого життя, якою була його сім’я до того, як проголосив себе Сином Божим, та як сприймали це оточуючі?…

Новий документальний фільм Тетяни Сорокіної та Андрія Сичова «Шлях Христа» розкриває маловідомі факти про Ісуса, пропонує «пройтися шляхами Його». Режисерові Костянтину Мурашову вдалось заінтригувати, здивувати, вразити відвертими сценами, щирими зізнаннями відомих людей.

Насправді ніхто не знає, якою була зовнішність Ісуса і який характер він мав. У Євангелії не сказано про колір його очей, його вагу чи ходу, був правшею чи лівшею, чи була в нього улюблена страва, які пісні йому подобались… Ставлячи ці питання, починаємо розуміти, наскільки мало ми знаємо про Ісуса. Біблійні сюжети сприймаємо в основному за книгами чи картинами. Уява художників створила певні стереотипи. Таємна вечеря – довгий стіл, Явлення Христа народу – берег річки, Різдво – печера на фоні зеленої долини. Андрій Рубльов, Олександр Іванов, Леонардо да Вінчі ніколи не були в Святій землі. Де ж насправді відбуваються події, які описує Євангеліє?

Якими були Віфлеєм (місце народження) та Назарет (місце проживання Ісуса) близько 2000 років тому та якими вони стали тепер, про кількість святих місць у них на сьогодні, яким був подальший шлях Ісуса, розповідає Андрій Сичов, наводять докази історик-богослов Гліб Ястрєбов та археолог Управління старовинностей в Ізраїлі Яна Чехановець, аналізує історик-сходознавець Михайло Якушев, проводить екскурсію православний гід Анна Мусан-Лєви.

Та не лише вчені й дослідники присутні у кінострічці. Коментують факти цілющої сили святих місць прості християни, а також такі знаменитості, як Стас Михайлів (народний артист), Вікторія та Антон Макарські (співачка, актор), розповідають про чудеса в їхньому житті, що сталися завдяки вірі в Господа та закликають людей звертатись до Бога.

Ідеєю фільму є заклик людства до спокути гріхів, звернення до Бога, віри у Всевишнього, молитви, адже не дарма світло Євангелія приніс для нас Ісус, з чого й почалось християнство. У фільмі відкривається одна мудрість: якби зібрались в одному місці разом представники різних релігій та національностей, то всі вони змогли б прочитати одну молитву – «Отче наш», тому що Бог у всіх один і віра в нього має бути сильною; всі люди на Землі повинні почути Бога, і сучасні проблеми, катастрофи, війни просто зникнуть. Підноситься мотив усенародної єдності, сили духу, милосердя, добра, виконання Заповідей Божих.

Лілія Данилець

Ілюстрація


Рубрика: Церковь и медиа

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"