Вінницький центр «Біоритм» невтомно ділиться вісткою про здоров’я

Вінницький благодійний профілактично-оздоровчий центр «Біоритм» почав своє існування 9 листопада 2014 року. Знаходиться центр у приміщенні магазину здорового харчування, що успішно працює в місті вже п’ять років. Ініціатором відкриття виступила Подольська конференція церкви адвентистів сьомого дня. На меті вони ставили поширити інформацію о профілактично-оздоровчих методах. Стартовим проектом став цикл лекцій-практикумів для покращення зору, які проводила лікар-реабілітолог Анна Заянчковська.

Директором центру є Василь Маліборський. У 1999-2000 Василь закінчив медико-місійну школу в Румунії. Там він був першим студентом з України. Потім два роки практикувався в оздоровчому центрі «Наш дім».

«Мене особливо зацікавило здорове харчування, і я особисто почав випікати хліб, робити соєві котлети, різні інші продукти. Це все я робив своїми руками. А потім якось так вийшло, що Бог направив мене й підказав, щось ось саме це потрібно.. До мене підійшла людина й запропонувала цим займатись. Я сказав, що ж… спробуємо», – розповідає Василь.

Також у профілактично-оздоровчому центрі «Біоритм» працюють професійний масажист, лікар-терапевт та волонтери, які проводять лекції, допомагають в організації екскурсій та у роботі магазину.

Наразі в центрі працює два масажні кабінети – чоловічий та жіночій, кабінет консультацій сімейного лікаря-терапевта, книжкова лавка, магазин здорового харчування. Також періодично проводяться оздоровчі тренінги та семінари на різні теми. На кожен семінар приходить приблизно 15 осіб. Щодень проходять два-три сеанси масажу. Ціна дуже доступна – 40 гривень за годину. Час від часу «Біоритм» організовує екскурсійні поїздки до медико-місійного центру «Наш дім» у Нових Обіходах. Кожен раз участь беруть близько тридцяти осіб.

Користується популярністю магазин здорового харчування. Асортимент становить вегетаріанська їжа: молочні продукти, соя, боби, корисні солодощі. Працює магазин кожен день з 10:00 до 19:00, а у п’ятницю до 16:00.

Продавець-консультант Павло розповідає: «Приходить багато молодих людей, які дійсно починають замислюватись над своїм здоров’ям. Чому? Тому що людям у літньому віці буває складно щось змінити. Дуже радує те, що сюди приходять люди».

Ближчим часом очікуються лекції-тренінги з теми «Ефективне управління стресом». Інтерес до цих проектів зростає. Як розповіли організатори, вони готові відкрити проекти для сімей, молоді, дітей — відповідно до потреб відвідувачів.

Дар’я Шуть

Телесюжет про центр “Біоритм” (хронометраж з 9:32)

Контакти центру: 093 996 49 04, 096 345 38 23

Адреса: вул. Келецька 45а, вул. Соборна 99а.