Адвентистський Будинок престарілих просить молитовної підтримки

08-04-2014,

У мальовничому селі Коритне Чернівецької області на Буковині адвентисти вирішили відкрити Будинок престарілих. Вони підібрали будівлю – приміщення дитячого садка, який уже не працював і почали оформлювати  документи. Але відразу відчули на собі тиск. Їх почали посилати в різні інстанції, служби, але документи не підписували. І вони зрозуміли, якщо тільки церква буде засновником, то буде постійне втручання в роботу. Церква прийняла рішення працювати разом з сільською радою. Так у 1997 році відкрився, який і до цього часу  працює і є престижним в області Будинок для людей похилого віку.

Багато років церква працювала разом з сільською радою, а у 2006 році змінився керівник територіального центру, який наполягає, щоб не церква і сільрада були засновниками, а райдержадміністрація, щоб церкви взагалі не було в документах, а Будинок приєднати до православної єпархії.

Куратор від Буковинській конференції, керівник відділу жіночого служіння і засновник Будинку для людей похилого віку, Вікторія Головач розповідає, що спочатку  одноповерхове приміщення на два корпуси було розраховане на двадцять п ять осіб. Вільних місць ніколи не було. Коли відкривали, була одна мета – допомогти бідним, самотнім людям, і не лише із церкви. Спочатку спонсорами виступали самі адвентисти – приносили їжу, одяг, взуття. Гроші ніколи не брали, бо цього робити не можна.  Райдержадміністрація  почала виділяти кошти з бюджету, 75% коштів на утримання іде з пенсій мешканців. У кого з них є діти, так вони виділяють кошти на утримання батьків. Допомагають і спонсори, якими є і члени церкви і просто люди. Буває привозять людей, у яких на утримання нічого немає. Ніколи Будинок не відібрав ні у кого ні квартиру, ні будівлю. Два роки тому прокуратура перевіряла всі документи і претензій не висувала.

Біля приміщення є гарний садок, невеликий город. У Будинку чисто, гарна їжа, привітний обслуговуючий персонал, який посилає соціальна служба, медична допомога, є супутникова антена і мешканці залюбки дивляться телеканал «Надія». Персонал намагається створити домашню атмосферу.

У Чернівецькій області у кожному районі є Будинок престарілих, але у цей приїздили з різних куточках України – з Донецької, з Вінницької, Хмельницької областей. Вже три роки, як заборонили приймати з інших областей, тільки з Чернівецької, та люди хочуть потрапити тільки у цей Будинок, де знаходяться на цей час двадцять чотири особи.

Спочатку членів церкви було вісім, та залишився тільки двоє. Ще двоє людей вивчають Біблію, дуже схильні до церкви, та поки хрещення не приймають.

За всі роки вже поховали 35 осіб. Адвентисти хоронять по своєму, баптисти по своєму, а православні — як вони хочуть. Члени церкви прибирають могилки, поділяють біль, коли помирає вже майже рідна людина.

Вікторія Іванівна каже, що за всі ці роки встигає душевно зблизитися з кожним мешканцем Будинку і дуже боляче, коли хтось з них помирає.

Радо запросила у гості та просила усіх братів і сестер  молитися, щоб не скасували реєстрацію нашої церкви в документах Будинку для людей похилого віку.

Алла Шумило

***

Адреса Будинку престарілих: Чернівецька область, Вижинський район, с. Коритне. Директор Вікторія Іванівна Головач, тел. 098 87 45 400.


Рубрика: Образ жизни, Семья, Социальное служение, Церковь и общество

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"