«Блага вістка» зазвучала у Львові

10-04-2012, Комментариев нет

Відтепер і Західна конференція Українського уніону приєдналась до масштабного проекту Євроазіатського дивізіону — Кафе «Блага вістка».

Урочисте богослужіння з нагоди відкриття та посвячення відбулось 7 квітня 2012 року.

Захід відвідали члени чотирьох львівських громад, адміністрація Західної конференції та особливі гості: керівник відділу адвентистської місії Українського уніону Дмитро Зубков та керівник відділу молодіжного служіння Євроазіатського дивізіону Геннадій Касап.

Після урочистого богослужіння уся громада спустилась до зали кафетерію, де прозвучала літанія посвячення, після якої Геннадій Касап звершив молитву. Офіційна частина закінчилась частуванням усіх присутніх.

Приміщення кафетерію розташоване на базі третьої львівської громади у підвальному приміщенні. Зала вміщує сім столів, за якими можна розмістити 34 особи. Дизайн інтер’єру виконаний у теплих пастельних тонах; крім звичайних стільців, тут є зручні дивани та м’який куточок. На думку господарів, саме така обстановка сподобається молоді, для якої, у першу чергу, призначене це приміщення. Особливість цього кафе — бібліотека, яка розташована тут же. До її наповнення закликають усіх небайдужих, хто може подарувати для молоді цікаву християнську літературу.

Роботи з обладнання приміщення були виконані членами місцевих громад. Левова частка з яких припала на долю громади-господарів. Найбільш напруженими та виснажливими стали два останні тижні перед відкриттям. Робота знайшлась для кожного, і проходила у дві зміни. Пастор громади і координатор проекту Віктор Власюк впевнений, що лише з Божою допомогою такий великий об’єм роботи, змогли виконати так швидко і так якісно.

 Кафе «Блага вістка» — це проект Євроазіатського дивізіону, який уже упродовж кількох років успішно здійснюється у великих містах, таких як Москва, Новосибірськ, Київ та ін. На думку авторів проекту це один із видів євангелізації спрямований на молоде покоління, яке швидше відвідає кафетерій, ніж традиційне богослужіння у суботній день. Тут можна зробити перший крок до тих, чиї стереотипи та упередження не дають їм змоги йти назустріч. Саме такою є його мета. Після кропіткої та напруженої праці кафе розпочало роботу і у Львові.

Саме про важливість цього служіння для молодого покоління розповідали на семінарі, який розпочався відразу наступного дня. Команда аналогічного проекту з м. Москва під креативною назвою «Парковка», на чолі з пастором міжнародної московської громади Віктором Осадчуком, ділилась досвідом дворічної роботи у цій сфері. Також з доповідями виступив Олександр Лісовський — дизайнер християнського арт-кафе, яке працює у Києві під тією ж назвою, та Сергій Степанюк — ведучий молодіжного ток-шоу «Поспілкуймося» на телеканалі «Надія».

Дводенний семінар зібрав понад тридцять п’ять слухачів.

Ольга Ношин


Рубрика: Образ жизни, Церковь и общество

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"