На концерті хорового співу зібрали кошти для дітей-сиріт

У Києві Подільський духовний центр 19 листопада гостинно відкрив двері для шанувальників хорового співу. Цього вечора Церква Адвентистів Сьомого Дня провела благодійний концерт на підтримку дітей-сиріт міста Житомира. У 102 мешканців одного з будинків-інтернату з настанням холодів виникла нагальна потреба в придбанні зимового взуття. Слухачі концерту зібрали 13 299,87 грн.

Лейтмотивом концерту стала молитва до Бога. Ведучий – Ігор Корещук, пастор, магістр богослов’я, разом з аудиторією розмірковував над тим, що таке молитва, чим вона є для людини, які існують її різновиди.

Парадокс духовного життя полягає в тому, що можна знати багато молитов, але виголошувати їх як простий обряд, як певний набір красивих слів. Але що робити, коли не залишається жодних надій на краще і будь-які слова зайві? – Відкрити серце Тому, Хто є нашим пристановищем (Пс. 61) у бурхливій воді життя – Небесному Батькові. Він здатен допомогти в будь-яких обставинах. І для Нього краще молитва без слів, але з відкритим серцем, ніж зі словами, але без серця.

Молитва не є намаганням змінити точку зору Того, до Кого ми звертаємося. Вона змінює наше серце. І неправда, що Бог не чує молитов. Як люблячий батько Господь зацікавлений у нашому щасливому житті. Просто інколи Він говорить: “Я не можу тобі цього дати, бо це зашкодить тобі”.

У концерті взяли участь кращі колективи міста: хор першої громади (регент Валентина Чіпчар), хор Лівобережного духовного центру (регент Наталія Пархомчук), жіночий хор Лівобережного духовного центру (регент Віра Волківська), хор та ансамбль Подільського духовного центру (регент Олена Крупська), Київський камерний хор (регент Інна Пролінська), дитячий вокальний ансамбль (художній керівник Наталія Осіпчук), симфонічний оркестр (керівник Костянтин Лисак). Виконано 18 класичних та сучасних творів, серед яких “Молитва за Україну” М. Лисенка, молитва М. Квасневського “Боже, Отец небесный”, молитва з ораторії “Ілля” Ф. Мендельсона, молитва “Владика неба і землі” (арія з опери Запорожець за Дунаєм) С. Гулака-Артемовського, “Господи, помилуй” Т. Петриненко. Гучними оплесками зал особливо відмітив молитву “О, Господи святий” (Carole Dayer-Sager, David Foster) у виконанні симфонічного оркестру, Київського камерного хору, солістів Ольги Крупської та Володимира Полторацького. Зворушливим був спів дитячого ансамблю.

Дві години концертної програми в роздумах та насолоджені чудовим співом збігли, як одна мить. Просвітлені обличчя людей, особлива атмосфера в залі свідчили про те, що його організаторам – музичному відділу Київської конференції Церкви – вдалося розкрити думку, що наш Господь – є Богом життя (Пс. 41:9) і Він почує кожного, хто до Нього звернеться. Він чекає кожного!

Оксана Лівшун