Вперше робота адвентистської журналістки вийшла у фінал всеукраїнського конкурсу “Репортери надії в Україні”

2011 року цей конкурс проходить удруге. У фінал вийшло інтерв’ю львів’янки Ольги Ношин (на фото), взяте в українця-адвентиста, який працює як  місіонер-пілот на Філіппінських островах, під назвою “Як б’ється українське серце… на Філіппінах”. Організатори запрошують Ольгу на фінальну церемонію визначення і нагородження переможців конкурсу, що відбудеться 28 вересня у Львові.

Як повідомляє Інститут екуменічних студій Українського католицького університету, “кращі відібрані творчі доробки журналістів оцінює почесне експертне журі: український журналіст (проект «Телекритика»), письменник, блогер Отар Довженко; головний редактор газети «Високий Замок» Наталія Балюк; шеф-редактор, ЗАТ «Телерадіокомпанія Люкс» Парасковія Дворянин; директор Релігійно-інформаційної служби України (РІСУ) Тарас Антошевський; керівник відділу інформації та зовнішніх зв’язків Українського Католицького Університету (УКУ) о. Павло Худ.

Четверо авторів, які посядуть перші місця у кожній окремій категорії, отримають грошові винагороди у сумі 3000 грн., відзнаки учасників Конкурсу та всенародну увагу.

Загалом участь у конкурсі взяло понад 800 робіт з усіх областей України та з АР Крим.

Від журналістів надійшло понад 250 конкурсних матеріалів. Також, протягом року студенти Магістерської програми екуменічних наук здійснили моніторинг українських ЗМІ та відібрали ще близько 600 робіт. Кожен конкурсний матеріал було оцінено тричі і відібрано у номінації: «суспільство» — 13 робіт, «культура» — 11 робіт, «релігія» — 10 робіт, «економіка» — 11 робіт (список фіналістів тут).

У цих матеріалах показано мужніх людей, які у важких ситуаціях знаходять вихід і мають сили не лише жити, але і радіти життю; запропоновано низку пропозицій, як жити в умовах важкої економічної кризи та подані ідеї покращення економічної та соціальної ситуації; акцентовано увагу на релігійних та культурних цінностях.

Організатор конкурсу – Інститут екуменічних студій Українського католицького університету за підтримки французької асоціації «Репортери надії» (www.reportersdespoirs.org).

«Репортери надії в Україні» – це конкурс на кращу статтю, репортаж або програму, яка є «інформацією-носієм рішень», тобто не лише представляє важливі питання сучасного суспільства, а й дає на них конкретні відповіді і показує шляхи вирішення проблем та спонукає людей до дій. Детальніше про конкурс або Facebook”.

Максим Балаклицький

Фото Юрія Кузьменка

В сюжеті:

Непросто написати про надію: названо переможців ІІ Всеукраїнського конкурсу “Репортери надії в Україні”