Про кохання по-англійськи

16-02-2011, Комментариев нет

image-106День закоханих (14 лютого) в церковних колах має як своїх прихильників, так і противників. Проте всі християни погоджуються з думкою, що про любов (в усіх її вимірах) можна і потрібно говорити. Харківський Центр англійської мови (English Language Center, ELC) вирішив використати це свято як привід, щоб поговорити з людьми про це почуття.

Тема «Кохання» стала продовженням теми «Стосунки», яку студенти ELC і всі бажаючі обговорювали минулого разу. Тоді присутнім було запропоновано взяти участь в експерименті: до руки кожного експериментатор приклеювала один і той же шматок скотчу. Коли скотч відривали від першої особи, їй було боляче, решта вже не відчувала болю, а скотч приклеювався дедалі слабше. Символізм цього експерименту досить-таки зрозумілий: розрив перших стосунків між закоханою парою завдає особливого болю (тим паче, якщо була фізична близькість). Згодом руйнувати стосунки зазвичай легше, але й будувати їх складніше, бо «клею» вже немає. Невже цей «клей» так і не з’явиться навіть тоді коли він/вона знайде свою справжню і єдину «другу половину»? Ні, не обов’язково. У Господа є добра звістка, адже Він (якщо в Нього щиро попросити пробачення і дуже захотіти змінити своє життя) може відрізати брудну частину скотчу з ворсинками і подарувати чистий ліпкий «скотч» — дати можливість почати життя з чистого аркуша.

Безпосередньо в святковий вечір говорили про досконалу любов, опис якої знаходимо в 13 главі Першого послання апостола Павла до коринтян. Люди дискутували про те, чи є така любов на землі, чи реально її втілити на практиці. Один із присутніх, Григорій, одружений чоловік і батько кількох дітей, поділився з думкою, що джерелом цієї ідеальної любові є Господь, у Якого людям можна вчитися так любити.

Які бувають п’ять мов кохання і як дізнатися, якою мовою розмовляєш ти? З цією концепцією християнського психолога Гері Чепмена пробували розібратися присутні разом із ведучим заходу американцем Марком Креймером.

Крім цього любителі англійської мови подивилися цікавий англомовний відеоролик про пошуки коханої людини і будування хороших стосунків із нею, почули кілька англомовних пісень про кохання (і навіть одну напівангломовну), а також під супровід гітари заспівали всі разом християнські пісні «More Love, More Power» і «The Power of Your Love».

На останок присутні вчилися на практиці висловлювати свої почуття, роблячи своїми руками листівки для тих, хто є дорогим їхнім серцям.

Текст і фото: Галина Найда


Рубрика: Образ жизни, Церковь и общество

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"