На різдвяному вечері в Києві заговорили віслюк, теличка, ягнятко та голубка

10-01-2011, Комментариев нет

dsc_0039-d0bad0bed0bfd0b8d18f

Восьмого січня в Києві адвентистська церква провела благодійний тематичний вечір. У прикрашеному ялинковими гілочками та білосніжними янголами з яскраво-червоним серцем храмі зібралося чимало людей.

Вечір розпочався урочистим співом Київського камерного хору під керівництвом Інни Пролінської.

«Вустами дитини промовляє істина» — у цьому переконані організатори вечора Зоя Ілющенко (заступник керівника музичного відділу Київської конференції, незмінний акомпаніатор Київського камерного хору), Ірина Вакулова (викладач музичного мистецтва, вчитель вищої категорії, загальноосвітня школа «Досвітня Зоря») та Тетяна Литвиненко (класовод, учитель 1-ої категорії, загальноосвітня школа «Досвітня Зоря»). Головними виконавцями святкової вистави були діти. Це і школярі «Досвітня Зоря», і учасники суботньої школи церковних громад Києва.

Традиційною різдвяною мелодією «Тиха ніч» у виконанні Олександри Куриляк-ангела (ксилофон) розпочалося дійство про визначну подію в історії людства.

Назар і Таня намагалися переконати сивочолого Звіздаря (ляльковик — Ольга  Шляхова, голос — Іван Вакулов) в існуванні Різдвяної зірки (ляльковик — Світлана Клименко, голос — Маргарита Клименко), яку неможливо побачити навіть у надпотужний телескоп — лише очима серця і за обов’язкової умови — наявність віри.

dsc_0051-d0bad0bed0bfd0b8d18f

Загальновідомі уривки зі Святого Письма (Лук. 2:1, 3-7, 8-14, Матв. 2:2, 9-11) чергувалися з віршами та чудовим співом дітей, яким допомагали Наталя Зубкова, Інна Крупська, Ольги Куриляк, Тетяни Підвальної, Юлії Сіренко, гурту «Фарби життя».

dsc_0046-d0bad0bed0bfd0b8d18f

На сцені «заговорили» віслюк, теличка, ягнятко та голубка, розповівши про першу ніч Христа-немовляти.

Пастухи раділи ангельській звістці про народження Спасителя мира і людей, а волхви зі сходу принесли дари: золото, ладан і смирну…

І лише після римованих слів:

Во тьму веков та ночь уж отступила,

Когда, устав от злобы и тревог,

Земля в объятьях неба опочила,

И в тишине родился «С-нами-Бог…»

Да! С нами Бог — не там, в шатре лазурном,

Не за пределами бесчисленных миров,

Не в злом огне и не в дыханье бурном,

И не в уснувшей памяти веков.

Он здесь, теперь, средь суеты случайной,

В потоке мутном жизненных тревог.

Владеешь ты всерадостною тайной:

Бессильно зло; мы вечны; с нами Бог!

Звіздар нарешті зрозумів і зробив відкриття усього свого життя: Різдвяна зірка вказує шлях до народженого в подобі людській Сина Божого, Який прийшов з Небес, щоб подарувати нам Свою любов! Щоб ділити разом з нами хліб, наші радощі і болі! Щоб вмерти за всі наші провини перед Богом і воскреснути, подарувавши прощення, життя і радість!

На закінчення ведучі вечора побажали усім присутнім, щоб кожен очима серця обов’язково міг побачити Різдвяну зірку, яка вказує дорогу до Бога.

І не важливо, коли відзначається свято Різдва Христового 25 грудня чи 7 січня — головне, щоб серця людей були осяяні істиною та любов’ю, які приніс у світ Спаситель, і пронести його продовж року, кожного дня!

Зібрані кошти будуть передані дитячому будинку, вихованці якого, можливо, саме в цей час гостро відчувають потребу в прояві уваги та любові.

Організатори, зважаючи на територіальні межі міста та щирий інтерес до долі дітей, планують провести повторну виставу 15 січня в Лівобережному духовному центрі по вулиці Микитенка 20а.

Оксана Лівшун


Рубрика: Искусство, История Церкви

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"