Українці підтримають закон про заборону алкогольних напоїв

02-06-2010, Комментариев нет

snn1413b_388753a

Враховуючи те, що лише повна відмова від вживання алкогольних напоїв робить людину вільною від алкогольної залежності, прийняття закону про заборону алкогольних напоїв є цілком логічним і послідовним кроком влади. Хіба залежність від алкоголю не є жахливішою і масштабнішою від ігрової залежності?

У першому десятиріччі XXI століття алкоголь став причиною майже 1,8 мільйонів смертей на рік; це становить 3,2% від загального числа смертей по всьому світу. Запої частішають серед підлітків і молоді. В цілому шлях вживання алкогольних напоїв починається з погіршення рухових можливостей і роботи мозку та веде до потенційного зруйнування, яке може статися внаслідок травм, насильства, нещасного випадку, зруйнування сім’ї, цирозу печінки, раку, залежності і навіть слабоумства. Важливо підмітити, що алкоголь знижує нашу здатність тверезо мислити. А це є досить переконливий доказ того, що вживання алкогольних напоїв є суспільно-небезпечним.

55929242MC062_binge

Ще від початку 1970-х років поширилися дебати про користь вина й алкоголю для серцево-судинної системи. У пресі і наукових працях багато писали про проведені дослідження з цього питання. Була розгорнута ціла кампанія з метою переконати суспільство у корисності алкоголю. Але в останні роки подальші дослідження поставили під сумнів усю цю теорію. Як виявилось, компанії, зацікавлені в розвитку індустрії алкогольних напоїв, подавали і продовжують подавати неповну інформацію. Заява про користь алкоголю для серцево-судинної системи, популярна серед людей середнього віку, була успішно спростована останніми науковими відкриттями. Учені дійшли висновку, що користь приносить не помірне вживання алкоголю, а певний спосіб життя. І водночас було доведено, що лише одна порція алкоголю завдає шкоди головному мозку і може викликати алкогольну залежність.

bottle

Вічна мудрість гласить: «Не дивись на вино, як воно рум’яніє, як виблискує в келиху й рівненько ллється, — кінець його буде кусати, як гад, і вжалить, немов та гадюка, — пантруватимуть очі твої на чужі жінки, і серце твоє говоритиме дурощі… І ти будеш як той, хто лежить у середині моря, й як той, хто лежить на щогловім верху. І скажеш: побили мене, та мене не боліло, мене штурхали, я ж не почув, систематично, коли я прокинусь, шукатиму далі того ж…» (Святе Письмо, Притчі 23:31-35). Хто з нас не бачив, як люди в стані алкогольного сп’яніння опускаються до рівня тварин і виставляють себе на посміховище?

fat

В Україні жертвами алкогольної залежності є мільйони наших співвітчизників. Саме тому прийняття закону про заборону алкогольних напоїв зупинить деградацію населення і значно підвищить рівень довіри виборців до влади. Досить безглуздих злочинів та скалічених життів!

Микола Гунько


Рубрика: Здоровье, Наука и религия, Образ жизни, Педагогика, Церковь и общество

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"