«Я не знав, що Бог готував мене до служіння ув’язненим, тому різними шляхами намагався уникнути зустрічі з колонією»

09-03-2010, Комментариев нет

pa080048

В 1993 році я був направлений в Коломийську ВК-41 (виправну колонію) для проходження альтернативної служби. Тоді я й подумати не міг, що подальше моє життя буде тісно пов’язане з тюремним служінням. П’ятьох осіб було направлено в КВК-41 для проходження альтернативної служби, та чотирьом поміняли на соціальні служби (лікарні, соціальне забезпечення) і тільки мені воєнком сказав: «Пойдешь в Товмачик (село, де розташована в’язниця), будешь бревна таскать». Я не знав, що Бог саме таким чином готував мене до служіння ув’язненим, тому різними шляхами намагався уникнути зустрічі з цією установою. Та Боже рішення було незмінним. Так мене прийняли на роботу інженером-технологом деревообробного виробництва.

Через два роки в ВК-41 вже була група засуджених, що вивчала Слово Боже. Щонеділі їх відвідував Василь Дячук, а серед тижня вони мали можливість спілкуватися зі мною, роздумуючи над словами Біблії.

100_0901

В 1995 році мене перевели в поліклініку для подальшого проходження альтернативної служби, і з цього часу я почав відвідувати ув’язнених по неділях. Кількість бажаючих вивчати Біблію зростала, зростала й їхня віра. Влітку 1996 року відбулося перше водне хрещення на території установи. Шестеро із 15 постійних відвідувачів вирішили заключити завіт з Господом.

Так сформувалася громада адвентистів сьомого дня на території КВК-41. Та не думайте, що ці люди отримали якісь переваги з боку засуджених, чи з боку керівництва. Навпаки, відмовляючись працювати в суботу,  вони ставили в незручне положення інших в’язнів, яких після нічної зміни в п’ятницю виганяли на роботу в суботу замість адвентиста, який не вийшов на роботу. Декому доводилося цілу суботу просидіти в карцері за невихід на роботу. Та коли керівництво бачило їх наполегливість, то з часом дозволило не виходити на роботу в суботні дні.

100_1608

pa080030

В 1998 році відбулось друге водне хрещення, на якому ще четверо ув’язнених уклали заповіту з Богом. Я щиро вдячний Богу за тих людей, оскільки більшість із них і після звільнення є членами церкви Божої.

В 1999 році я поступив до Заокської духовної академії, та не втрачав зв’язок із КВК-41, підтримуючи їх через листування. Та відвідування в’язниці скоротилось до одного разу на місяць, яке по можливості звершував мій брат Ігор.

Коли я повернувся з навчання, мене представили на служіння в громаду м. Коломия, неподалік якого й знаходиться ВК-41. З Божою допомогою знову було відновлене щонедільне відвідування в’язниці. Велику підтримку надавали деякі громади Буковинської конференції, до яких я звертався з проханням. Вони готували виступи, готували продукти харчування і раз на квартал ми намагалися проводити благодійні концерти, які відвідувало 200-250 засуджених. І ці концерти робилися силами конкретних громад. Також дорожні витрати на той час ніхто не повертав, як і що недільну мінімальну допомогу для братів по вірі, які стали такими в ув’язненні.

Водне хрещення проводилося майже щороку, іноді двічі на рік. Та найбільше запам’ятався 2006 рік, коли восьмого жовтня десять засуджених вирішили пройти через водну могилу, щоб воскреснути до нового життя в Ісусі Христі. З цього часу нам було дозволено фотографувати такі визначні події.

Хоч по Божій милості дехто звільнявся і раніше кінцевого терміну виконання покарання, чи по завершенні терміну виконання покарання, та число членів церкви не падало менше десяти, а присутніх на богослужіннях було від 15 до 25 щонеділі.

По Божій милості, по вірі дітей Божих, хоч і ув’язнених, вершились чудеса. Звільнення від тютюнової, алкогольної та наркотичної залежності були свідченням не тільки водного хрещення, але й хрещення Духом.

100_1240

Та особливо запам’яталось чудо, що Господь звершив над братом Миколою. Микола Плохотюк, як і дев’ять інших осіб, готувався до хрещення. У намічений день погода була прохолодна й дощова, тому я уточнив у нього, чи не бажає він почекати до весни, оскільки він був найстаршим серед них, та він сказав, що ніщо не завадить йому заключити завіт із Богом.

100_1639

Через тиждень, на богослужінні, брат Микола сказав, що хоче розповісти що Бог зробив для нього. Вийшовши на середину, він розповів, що за тиждень до хрещення йому робили флюорографію, і знімок показав, що в нього відкрита форма туберкульозу. Микола просив зцілення у Бога, та нікому про це не казав. Він повірив, що ввійшовши у водну могилу, вийде оздоровленим не тільки духовно, а й фізично. По його вірі так і відбулося. Після хрещення йому зробили повторну флюорографію, на його ж прохання, і яке було здивування лікаря, коли він, дивлячись на знімок сказав: «Напевне вас справді зцілив Бог, бо у вас легені чисті, як у малої дитини».

d0b8d0b7d0bed0b1d180d0b0d0b6d0b5d0bdd0b8d0b5-353

Після хрещення в липні 2009 році, на якому був присутній районний пастор Василь Величко як представник конференції, почали повертати дорожні витрати.

d0b8d0b7d0bed0b1d180d0b0d0b6d0b5d0bdd0b8d0b5-373

d0b8d0b7d0bed0b1d180d0b0d0b6d0b5d0bdd0b8d0b5-379

З липня 2009 року в установі проводиться повноцінне суботнє служіння, в якому беруть участь  не тільки ті, хто приїжджає в установу, але й самі в’язні, проводячи суботню школу й навіть проповіді. В неділю ми маємо можливість спілкуватись, переглядати християнські фільми та семінари.

Андрій Бураковський, пастор, капелан


Рубрика: Жизненные истории, Здоровье, Образ жизни, Социальное служение, Церковь и общество

RSS канал Следите за поступлением новых комментариев к этой статье через RSS канал

Оставьте свой комментарий к статье:

Для форматирования своего комментария (жирный, курсив, цитата) - выделите курсором текст в окне комментария и нажмите одну из кнопок форматирования [B, I, Quote].
Если вы желаете исправить свой комментарий или удалить его, напишите нам в редакцию.
Ознакомьтесь с нашими правилами публикации комментариев.

© Интернет-газета "ПУТЬ", 2006-2022
При использовании материалов указывайте эл.ссылку на цитируемую статью, в бумажной публикации – короткую ссылку на наш ресурс. Все права на тексты принадлежат их авторам. Дизайн сайта: YOOtheme GmbH.
Техническая поддержка сайта: info@asd.in.ua

Христианский телефон доверия: 0-800-30-20-20 (бесплатно по Украине), 8-800-100-18-44 (бесплатно по России)

Интернет-газета "ПУТЬ"