Випускний вечір у церкві – реально, урочисто і благословенно


16 червня у залі для богослужінь офісу Буковинської конференції Церкви адвентистів сьомого дня, що у м. Чернівці було справжнє свято. Двадцять п’ять випускників загальноосвітніх шкіл із різних громад конференції приїхали на випускний вечір організований для них відділом освіти та молодіжним відділом конференції. Після реєстрації кожному випускникові пов’язували стрічку і всі разом, пройшовши через святково прикрашену арку вони  заходили до залу де проходила урочистість.

Із привітальним словом до випускників та їх батьків присутніх у залі звернувся директор відділу освіти Іван Чернушко. Після чого свої вітання, побажання і настанови висловлювали президент конференції Іван Завадюк та секретар Іван Заверюха. З теплими словами привітання до всіх присутніх звернувся також гість цього заходу, головний спеціаліст відділу з питань етнополітики та зв’язків із громадськими організаціями при облдержадміністрації Сергій Бухаров. Він зокрема сказав: «Перший раз я маю можливість бачити свято випускного вечора у церкві. Коли я випускався у школі чи університеті, це був суто світський захід де було також багато привітань і побажань, але не було привітань із цієї Книги, яка зараз лежить на нашому столі і про Бога там не згадували. Ви маєте особливий привілей і можливо єдині в тому, що ваш випускний вечір відбувається з близькими вам людьми по духу і тими, хто поділяє вашу спільну віру. Мені імпонує те, що Церква Адвентистів сьомого дня приділяє вихованню дітей та молоді особливу увагу. Я вважаю, що це дуже позитивно, тому що церква прищеплює людині розуміння істини, добра, справедливості, без яких неможливо уявити розвиток держави. Бажаю вам успіхів, мудрості, натхнення, щоб це свято стало для вас першим етапом у подальшому вашому розвитку».



Ведучі програми Степан та Алла Гайсан, вокальний ансамбль «Салім», солісти Микола Ринжук та Леся Сандул своїми виступами зробили це свято урочистим і воно надовго запам’ятається випускникам та їх батькам. Теплими і щирими словами від імені учителів привітала завуч Загальноосвітньої школи №38 м. Чернівці Оксана Литвинюк, а від імені батьків до випускників звернулася Марія Голик. Особливо приємною для батьків була мить, коли під час виконання пісні про маму випускники підходили до своїх матерів і бабусь присутніх в залі даруючи їм троянди. Сльози радості котилися в цей час з очей щасливих матерів. А випускникам напевно надовго запам’ятається, коли їх вітали керівники церкви, вручаючи їм цінні книги, картини на згадку про вечір, і коли вони, ще один раз пройшовши через арку вибирали для себе сердечко із Біблійним побажанням на життєву дорогу. Завершилась урочистість повторенням вголос особливої літанії посвячення та молитвою, яку звершив пастор Іван Завадюк.

Після завершення урочистої частини в залі, випускники та їх батьки мали можливість зробити фото і продовжити своє спілкування у столовій де для них були святково накриті столи.

«Хоча цей захід проводиться вперше, ми радіємо, — сказав директор відділу освіти Буковинської конференції Іван Чернушко, — це був гарний вечір. Випускники мали можливість зустрітися і поспілкуватися із своїми однолітками із різних громад, розділити трапезу спілкування. Ми мали можливість дати їм духовні настанови, які допоможуть у виборі цілі життя, подарувати їм книги і картини, які будуть їм нагадувати про дату випуску. Це також був особливий час, коли керівники церкви мали змогу вільно поспілкуватися з батьками. А, напевно, найголовніше це те, що ми мали можливість звершити літанію та молитву посвячення. Шкодуємо про те, що ми поки що не маємо своєї, адвентистської школи, де б діти отримували б не тільки освіту, але і духовне виховання».

Борис Демчук