Благодійна акція для дітей «Від серця до серця»


Ідея благодійного проекту «Від серця до серця» народилася на семінарі керівників дитячого служіння, що проходив у Чернівцях 7 вересня 2008 року. Ми вирішили, що спільними зусиллями потрібно здійснити соціальний проект і назву дали усі разом. Чому саме така назва? Тому, що діти повинні були самостійно готувати подарунки для хлопчиків та дівчаток їхнього віку, але з обмеженими фізичними можливостями та позбавлених сімейного тепла.
Проведення цієї акції у нашій конференції почалося 29 листопада і завершилося 5 грудня 2008 року. У цьому благодійному заході брали участь 98 громад. Силами дітей та їхніх батьків було приготовано 2011 коробок, які вміщали в собі канцтовари, мягкі ігршки, предмети особистої гігієни та інше. Діти писали листи, вкладали листівки з побажаннями та книги і багато інших речей, які були новими. Були випадки, коли діти писали на коробці не тільки своє імя, але і номер свого мобільного телефону, сподіваючись пізніше спілкуватися з своїми однолітками.

Після представлення цієї ідеї в облдержадміністрації у відділі служби дітей та молоді ми отримали одобрення і підтримку. Почали здійснювати даний проект, співпрацюючи з благодійними організаціями області та міста. Хочеться особливо відзначити допомогу Олени Петрівни Шова керівника благодійного фонду дітей інвалідів м. Чернівці. Благодійні організації допомагали організувати зустрічі з дітьми по районах. Вони сприяли тому, щоб запрошувати і збирати дітей, залучаючи при цьому соціальних працівників.

Почалося проведення цього заходу на Івано-Франківщині, де було організовано 4 зустрічі. Відвідали ми і Тернопільщину, де у різних місцях провели 3 акції. У Чернівецькій області проект здійснювався найбільш активно – було організовано 14 зустрічей. Всього за даний період була організована 21 зустріч. Приємно було бачити радість в очах дітей. Їх усмішки були для нас найбільшою винагородою.
Найбільше мені сподобалося те, що у цій акції брала участь уся сімя. Були випадки, коли діти віддавали батькам кошти, які вони довгий час відкладали на придбання мобільного телефона, чи чогось іншого, і пропонували придбати щось для дітей, які мають потребу. Інші діти з любов’ю клали у коробку свою саму улюблену іграшку і робили це з радісттю, тому що робили в ім’я Ісуса.
Кожна громада сумлінно віднеслася до організації цієї благодійної акції. Був проявлений творчий підхід і робилося все можливе, щоб відкрити дітям любов Божу. Подарунки були дуже гарно оформленні. На кожній коробці була наклейка з написом «Благодійна акція для дітей. «Від серця до серця»». Керівники дитячого служіння гарно підготували дітей. Вони співали пісні, розповідали вірші, ставили сценки, приймали участь в роздачі подарунків.

Хочеться щиро подякувати усім тим, хто долучився до цього служіння. Найбільша подяка дітям, за їх жертовність та бажання зробити добро для інших. Подяка і вам дорогі батьки за те, що виховуєте в дітях дух доброти і щедрості. Щира подяка і пасторам за допомогу і підтримку в проведенні цієї акції.
Переконана в тому, що виходячи із залу після програми раділи як діти, так і ті, хто ними опікується. Безліч відгуків і досвідів, які ми почули переконують нас у тому, що цю справу ми робили не дарма. Любов Божа, що виходить із щирого серця, обовязково торкнеться іншого серця і зігріє його.
Тож будемо робити добро і виховувати цю рису у серцях наших дітей.

Керівник дитячого служіння Буковинської конференції
Церкви Адвентистів сьомого дня
Алла Гайсан